Termeni si conditii

Prin vizualizarea si utilizarea acestui site, sunteti de acord cu termenii si conditiile comunicate mai jos.

I. INFORMATII DESPRE SITE

Site-ul www.raftulcugenti.ro este proprietatea SC Lara Design Gallery SRL cu sediul social in Bucuresti, Aleea Mozaicului nr 4, bl B2, sc C, ap 104, inmatriculata in Registrul comertului sub nr. J40/8534/2017, avand cod unic de inregistrare RO37705558, capital social subscris si varsat de 5000 lei, denumita in cele ce urmeaza Societatea.

Societatea poate fi contactata prin urmatoarele mijloace:

Prin e-mail la urmatoarele adrese:

contact@raftulcugenti.ro - pentru intrebari referitoare la procedura de plasare a comenzilor, metode de plata, metode de livrare, cereri returnare produse etc

contact@raftulcugenti.ro - pentru initiere colaborari si parteneriate, pentru solicitarea stergerii datelor cu caracter personal

Prin telefon la numarul: 0723500308

II. Despre Raftulcugenti.ro

Raftulcugenti.ro este un magazin online ce ofera utilizatorilor sai posibilitatea de a intra in posesia produselor afisate la vanzare. Achizitia produselor se face pe baza comenzilor primite prin site sau telefon. 

III. Proprietatea intelectuala

Informatiile publicate pe www.raftulcugenti.ro apartin Societatii, prin urmare, aceste informatii nu pot fi publicate, transmise, copiate prin orice metoda fara acordul scris acordat in prealabil al reprezentantului legal al societatii SC Lara Design Gallery SRL, care administreaza Site-ul. Nerespectarea acestor conditii se pedepseste conform legii in vigoare.

Continutul si designul Raftulcugenti.ro, precum si orice alt material avand legatura cu acesta trimis dvs. prin email sau furnizat dvs. prin orice alta modalitate (exemplu: articole, design, descriere produse, imagini si orice alte materiale), apartin Societatii si/sau colaboratorilor sai - acolo unde acest lucru este specificat in mod expres - (drept de autor) si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuala. Nu puteti utiliza, reproduce sau permite nimanui sa utilizeze sau sa reproduca materialele Raftulcugenti.ro fara a detine o permisiune scrisa, prealabila din partea Societatii. 

Nu puteti folosi cadre (frames in sensul limbajului HTML) sau tehnici de incadrare (framing techniques in sensul limbajului HTML) pentru marci, logo-uri, sau alte informatii protejate de legea copyrightului (inclusiv imagini, texte, interfete, formulare) ale Raftulcugenti.ro fara a detine o permisiune scrisa, prealabila, din partea Societatii. 

Este permisa crearea limitata, revocabila si neexclusiva a hiperlinkurilor catre pagina de index a Raftulcugenti.ro, atata timp cat aceasta actiune nu prezinta serviciul Raftulcugenti.ro intr-o lumina falsa, inselatoare, derogatorie sau ofensiva. Nu puteti folosi logo-ul firmei sau alte proprietati grafice, sau marci ca parte a hyperlinkurilor fara a detine o permisiune scrisa, prealabila, din partea Societatii.

IV. Inregistrarea ca utilizator

Site-ul Raftulcugenti.ro poate fi accesat in mod gratuit, iar simpla navigare in paginile acestuia nu este conditionata de inregistrarea ca utilizator (crearea unui cont de utilizator pe Site). Pentru a beneficia insa de anumite servicii oferite de Site, va trebui sa va inregistrati ca utilizator (sa va creati un cont de utilizator pe Site). Inregistrarea ca utilizator presupune acceptarea prealabila de catre dvs. a Termenilor si Conditiilor de utilizare a Raftulcugenti.ro si a Politicii de Confidentialitate a acestuia. Aceste reglementari constituie baza contractuala a raporturilor dintre utilizatori si Societate.

Intrucat prevederile Termenilor si Conditiilor de utilizare si ai Politicii de Confidentialitate pot fi modificate, va rugam sa le revedeti periodic. In conditiile in care nu veti mai fi de acord cu prevederile acestora, va rugam sa nu mai accesati/folositi serviciile Raftulcugenti.ro. 

Sunteti responsabili cu privire la pastrarea confidentialitatii datelor de acces in contul dvs. de utilizator, creat pe Site si sunteti de acord sa va asumati responsabilitatea pentru toate activitatile efectuate din contul dvs. de utilizator, creat pe Site.

Daca aveti mai putin de 16 (saisprezece) ani, puteti achizitiona produsele Raftulcugenti.ro, numai in prezenta unui parinte sau tutore. 

Raftulcugenti.ro isi rezerva dreptul de a inchide conturi de utilizatori, de a modifica sau elimina texte, imagini, hyperlinkuri, sau de a refuza vanzarea de produse, la propria sa discretie. 

V. Protectia Datelor cu Caracter Personal

Prin inregistrarea ca utilizator al Raftulcugenti.ro va vom solicita o serie de date personale, precum numele si prenumele, adresa de email, adresa livrare/facturare si numar de telefon. Aceste informatii cu caracter personal, permit identificarea dvs. ca utilizator al serviciului Raftulcugenti.ro. De asemenea, pentru a va abona la newsletterul sau alertele Raftulcugenti.ro va trebui sa ne comunicati o adresa de e-mail valida. Va rugam sa accesati pagina in care va este prezentata Politica de Confidentialitate pentru a va informa cu privire la informatiile colectate de Raftulcugenti.ro, cu privire la modul in care sunt folosite acestea, precum si la drepturile cu privire la protejarea datelor dvs. cu caracter personal. 

Conform Regulamentului European 2016/679 privind Protectia Datelor cu Caracter Personal (GDPR), site-ul nostru administrat de SC Lara Design Gallery SRL, are obligatia de a procesa in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra. Scopul colectarii datelor este utilizarea lor in vederea facturarii produselor comandate. Sunteti obligat(a) sa furnizati datele deoarece acestea sunt necesare facturarii si livrarii produselor comandate. Refuzul dvs. duce la anularea comenzii.
Conform Regulamentului European 2016/679 privind Protectia Datelor cu Caracter Personal, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea acestora. Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai repede posibil. Pentru exercitarea acestor drepturi, ne puteti contacta la coordonatele specificate mai sus.

VI. Procedura de cumparare

Pentru a cumpara si a intra in posesia produselor oferite spre vanzare pe Raftulcugenti.ro este necesara parcurgerea urmatoarelor etape:

- identificarea si alegerea produselor

- plasarea comenzii, oferind informatii personale precum numele, adresa de livrare/ facturare si un numar de telefon

- achitarea produselor se face in momentul receptionarii acestora, prin intermediul firmelor de livrari sau prin transfer bancar.

- livrarea produselor comandate si achitate va fi insotita de certificatul de garantie si factura fiscala.

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe Raftulcugenti.ro, sunteti de acord cu forma de comunicare (telefonica sau prin e-mail) prin care Site-ul isi deruleaza operatiunile. 

VII. Preturile

Preturile afisate pot fi preturi recomandate de catre producatori sau furnizori. Cu exceptia cazurilor in care este prevazut altfel, preturile produselor afisate pe Raftulcugenti.ro reprezinta preturile finale de cumparare si includ TVA. Preturile finale de cumparare pot sa suporte diferite discounturi pentru a fi competitive pe un anumit segment de produse sau pentru o anumita perioada. 

VIII. Metode de plata

Aveti posibilitatea sa achitati contravaloarea comenzii, alegand una din cele 3 metode de plata:

- Ramburs: contravaloarea comenzii se achita la primirea coletului, direct catre reprezentantul firmei de curierat

- Card online: contravaloarea comenzii se achita in momentul plasarii comenzii, completand un formular cu informatiile despre cardul dumneavoastra in pagina securizata a procesatorului de plati Euplatesc.ro.

- Transfer bancar: contravaloarea comenzii se achita direct in contul nostru bancar. Dupa plasarea comenzii, veti primi prin email toate informatiile necesare efectuarii platii.

IX. Costuri livrare

Costurile de livrare sunt dupa cum urmeaza:

- 15 lei pentru comenzi sub 500 lei.

- gratuit pentru comenzi peste 500 lei. 

X. Cum cumpar produse de pe site-ul Raftulcugenti.ro?

Puteti cumpara produse din magazinul online Raftulcugenti.ro urmand 3 pasi:

a. Selectati produsul pe care doriti sa-l achizitionati si apasati butonul "Adauga in cos"

b. Introduceti/confirmati datele dvs. personale.

Aceste informatii sunt necesare pentru procesarea corecta si eficienta a comenzii plasate de catre dvs. Va rugam sa completati corect formularul si sa indicati persoanele catre care se face facturarea si livrarea. Adresa de e-mail are importanta extrema deoarece informatiile legate de comanda si produsele comandate vor fi transmise prin e-mail. O adresa de e-mail incorecta incetineste intregul proces de comanda. Mai mult de atat, reprezentantii societatii nu vor putea sa va contacteze si sa va informeze asupra starii comenzii dvs. Daca adresa de livrare nu este aceeasi ca adresa de facturare, indicati acest lucru prin debifarea optiunii.

c. Alegeti metoda dorita de plata si confirmati comanda, apasand butonul "Finalizeaza comanda".

XI. Garantie si service post vanzare

Durata de garantie este limita de timp care curge de la data cumpararii produsului pana la care producatorul isi asuma responsabilitatea remedierii sau inlocuirii produsului achizitionat, pe cheltuiala sa, daca deficientele nu sunt imputabile consumatorilor.
Pentru produsul achizitionat din magazinul nostru online, oferim o garantie comerciala de 30 de zile de la data cumpararii. Pentru orice defecte de fabricatie pe care le-ati putea descoperi in aceasta perioada de timp, va rugam sa ne contactati cat mai repede la telefon 0723500308 sau email: contact@raftulcugenti.ro pentru a stabili toate detaliile returului. Garantia se ofera numai dupa constatarea deficientelor.

Toate produsele achizitionate din magazinul online Raftulcugenti.ro sunt insotite de Certificat de Garantie. Pentru orice detalii legate de garantie va rugam sa ne contactati. Toate produsele comercializate au o garantie de conformitate de 2 ani in conditiile folosirii produsului pentru scopul in care a fost creat si respectand instructiunile de utilizare, curatare si pastrare.

Conditii in care garantia devine inaplicabila sau nula:

- uzura morala si uzura fizica normala a produsului

- decolorarea produsului sau a unor parti componente in urma expunerii prelungite la factori severi de mediu (soare sau la o alta sursa puternica de caldura, umiditate, ploaie, zapada etc.)

- deteriorari ale produsului in urma unor fenomene meteo extreme sau calamitati (foc, cutremur, inundatie, trasnet etc.), accidente, incendiere.

- defecte produse de transportul, manipularea si depozitarea in conditii improprii (temperatura si umiditate excesive, socuri termice - variatii de tip cald/rece, imersare etc.)

- defecte cauzate de utilizarea inadecvata, incorecta, modificata a produsului si/ sau in conditii improprii, altele decat cele pentru care acesta a fost testat si proiectat - umplerea excesiva a gentilor duce la deteriorarea acestora

- interventia, repararea sau modificarea facuta de persoane neautorizate, inclusiv vopsirea produsului

- deteriorari ale produsului cauzate, voluntar sau involuntar, de socuri mecanice (rupere, agatare, lovire, zgariere etc.), animale de companie, rozatoare si alti daunatori

- intretinere defectuoasa (curatarea folosind metode sau produse inadecvate)

Nu se considera defecte de fabricatie, ca urmare nu fac obiectul acordarii garanţiei:

- particularitati ale pieilor naturale: nervuri, mici diferente de culoare, semne caracteristice si neregularitati. Acest lucru dovedeste autenticitatea si calitatea pieilor din care sunt confecţionate produsele

- pieile sunt tratate cu tanin vegetal, iar acesta poate iesi şi poate colora/pata usor materialele cu care vine in contact. Acest lucru poate fi posibil la primele purtari, pana produsul se uzeaza, si nu este considerat defect. Petele de pe haine ies la spalare. Pentru a minimiza aceste efecte va recomandam sa cititi instructiunile din “Ghidul materialelor”

- micile neregularitati si imperfectiuni ale produselor sau ale partilor din produse confectionate manual

- pieile care au fost ceruite si lustruite manual: in acest caz pielea continua sa se transforme în mod natural - variatiile de culoare de la suprafata pieilor reprezinta un efect intentionat care are loc doar dupa purtare si duce la individualizarea produselor.

Garantia se aplica doar in cazul in care cumparatorul face dovada achizitiei produsului - este obligatorie prezentarea facturii fiscale, a tuturor documentelor care au insotit produsul la achizitionare, precum si a saculetului de protectie in care v-a fost trimis. Pierderea facturii duce la pierderea garantiei.

Modalitati de asigurare a garantiei: Garantia va fi asigurata in cel mult 15 zile calendaristice de la data sesizarii, prin: repararea produsului, inlocuirea produsului – daca acesta nu poate fi reparat sau returnarea contravalorii produsului, daca nici repararea, nici inlocuirea nu sunt posibile.

XII. Descrierea si returnarea produselor

Raftulcugenti.ro depune toate eforturile pentru a fi cat se poate de exact in descrierea produselor. Cu toate acestea, Raftulcugenti.ro nu garanteaza ca descrierile produselor sau a altor tipuri de materiale care au legatura cu acestea sunt precise, complete sau fara erori. Fotografiile de pe site-ul Raftulcugenti.ro au caracter informativ si pot exista mici diferente de nuanta intre acestea si produs in functie de setarile monitorului dumneavoastra. Daca un produs oferit de Raftulcugenti.ro este diferit fata de descrierea aferenta acestuia pe site, il puteti returna respectand prevederile Politicii de returnare a produselor a magazinului si in conformitate cu legislatia romana in vigoare. 

Consumatorul are dreptul sa notifice comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului, in conformitate cu dispozitiile Ordonantei nr.130/2000.

In cazul in care intelegeti sa valorificati acest drept aveti urmatoarele obligatii:

- de a returna produsul cumparat, nefolosit, nedeteriorat, cu toate documentele care il insotesc, pe cheltuiala dvs.

- de a returna produsul cumparat in stare de functionare, nedeteriorat, in starea in care v-a fost livrat. 

Cheltuielile de returnare vor fi suportate de catre client. Cererile de returnare vor fi solutionate intr-un termen de maxim 5 zile lucratoare din momentul primirii. 

Toate informatiile/modalitatile folosite pentru descrierea produselor pe Raftulcugenti.ro nu reprezinta o obligatie contractuala din partea societatii, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare (livrare, stocuri, preturi). Produsele sunt disponibile in limita stocului.

XIII. Recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut

Utilizatorii pot posta recenzii, comentarii sau alte tipuri de continut, trimite sugestii, idei, pune intrebari, propune articole sau alte tipuri de materiale, atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu incalca dreptul la intimitate sau legea cu privire la protejarea proprietatii intelectuale; nu contine virusi informatici, comunicari comerciale, politice, care instiga la ura sau intoleranta pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuala, mesaje colective sau alte forme de spam. In vederea postarii de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut, nu puteti folosi adrese de e-mail sau identitati false. Raftulcugenti.ro isi rezerva dreptul, dar nu are obligatia de a elimina sau edita toate tipurile de continut postate de catre utilizatori si nu are obligatia de a revedea periodic acest continut. O data cu postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe Raftulcugenti.ro, transmiteti, in afara cazurilor in care Societatea indica altfel, drepturile de proprietate intelectuala, in mod neexclusiv, perpetuu, irevocabil, asupra materialelor postate. Societatea are dreptul de a modifica, reproduce, transmite, adapta, publica, distribui materialele postate de catre utilizatori, prin orice mijloc de comunicare in masa, din orice tara. Prin postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe Raftulcugenti.ro, cedati dreptul Societatii de a folosi numele dvs. in relatie cu materialele postate; garantati ca detineti sau controlati intr-o alta forma, dreptul de proprietate intelectuala asupra materialelor pe care le postati; ca materialele postate nu violeaza nici una dintre conditiile de postare ale recenziilor, comentariilor, comunicarilor si alte forme de continut din partea utilizatorilor, ale Raftulcugenti.ro. 

Raftulcugenti.ro are dreptul, dar nu obligatia de a monitoriza, edita sau sterge orice tip de continut sau activitati ale utilizatorilor pe Site. 

Raftulcugenti.ro nu este responsabila si nu isi asuma responsabilitatea pentru nici unul dintre materialele postate de catre alte terte parti pe Site. Raftulcugenti.ro are dreptul de a nu publica toate comentariile si articolele propuse de catre utilizatori.

XIV. Forta Majora

Raftulcugenti.ro, afiliatii sau/si in general furnizorii de produse sau servicii catre Raftulcugenti.ro nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intarziere sau eroare rezultand direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa Raftulcugenti.ro. Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare a echipamentului tehnic de la Raftulcugenti.ro, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele Raftulcugenti.ro, erorile de operare, precum si cazurile de forta majora stipulate de legislatia romana in vigoare.

XV. Publicitatea

Raftulcugenti.ro poate afisa, in paginile sale, reclame la produsele din oferta sa precum si la produse ori servicii apartinand tertilor. Prin utilizarea Raftulcugenti.ro si prin acceptarea Termenilor si Conditiilor de utilizare ale acestuia si a Politicii de confidentialitate, va exprimati in mod direct acceptul de a fi destinatarul acestor comunicari cu caracter comercial.

XVI. Reclamatii privind incalcarea legii referitoare la protejarea proprietatii intelectuale

Raftulcugenti.ro respecta dreptul la proprietatea intelectuala a tertilor. Daca ati observat ca Site-ul contine informatii care incalca dreptul acestora la proprietate intelectuala, va rugam sa ne trimiteti o instiintare la adresa de email: contact@raftulcugenti.ro sau sa ne contactati la numerele de telefon, sau la adresa de corespondenta, afisate la capitolul I. din prezentul contract. 

XVII. Litigii

Serviciile oferite de Societate prin intermediul Raftulcugenti.ro sunt guvernate de dispozitiile legilor romane, cu precadere de Legea 365/2002 privind comertul electronic, Ordonanta 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, HG 448/2005.

Termenii si conditiile Raftulcugenti.ro se supun legislatiei romane. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei transmise catre Raftulcugenti.ro. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizat anterior, litigiile dintre Parti se vor supune rezolvarii instantelor judecatoresti competente de pe raza municipiului Bucuresti. 

XVIII. Prezentarea ofertei 

Raftulcugenti.ro isi rezerva dreptul de a opera oricand, orice modificari asupra preturilor si datelor tehnice prezentate pe Raftulcugenti.ro, fara o instiintare prealabila. Datele tehnice prezente in magazinul Raftulcugenti.ro au caracter informativ si nu reprezinta o obligatie contractuala. Fotografiile de pe site-ul Raftulcugenti.ro au caracter informativ si pot exista mici diferente de nuanta intre acestea si produs in functie de setarile monitorului dumneavoastra.

XIX. Anularea comenzii

Societatea Lara Design Gallery SRL, prin magazinul online www.raftulcugenti.ro, nu isi asuma responsabilitatea pentru greselile de tiparire sau afisare referitoare la preturi, caracteristici sau imaginile produselor. In cazul in care o comanda nu poate fi onorata din cauza unor astfel de erori, ne rezervam dreptul de a anula comanda respectiva cu o notificare prealabila.
Societatea depune toate eforturile pentru a furniza informatii cat mai corecte despre produs, respectiv pret, caracteristici si imagini, dar este posibil ca, uneori, sa se strecoare erori. In cazul inregistrarii unei comenzi aferente unui produs in cazul caruia s-au produs erori, ne rezervam dreptul de a anula comanda. Ne rezervam, de asemenea, dreptul de a anula comanda fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti una fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune interese, in urmatoarele cazuri: preturile afisate pe site sunt rezultatul unei erori umane sau tehnice; produsul comandat nu se mai afla pe stoc; tranzactia nu a fost acceptata de catre banca emitenta a cardului cumparatorului; datele furnizate de catre client sunt incomplete sau incorecte.

Meniu